Povestea mea [

Sunt Andreea Șilochi, om, artist și antrenor vocal pentru copiii și adulții pasionați de voce.
Sunt fondator al studio-ului Music Haven, din Cluj-Napoca, un spațiu care pune accent pe dezvoltare vocală, mentală și emoțională.
Cum a început călătoria mea muzicală
Experiența mea cu muzica a început încă din primii ani de viață, când stăteam în fața televizorului și fredonam în limba bebelușilor melodia lui Britney Spears, Stronger.
Părinții mei au observat că înclinația mea spre muzică devenea tot mai evidentă pe zi ce trece și atunci când aveam 10 ani, la îndrumarea învățătoarei mele, m-au înscris la Școala Populară de Artă din Petroșani, orașul în care m-am născut și am crescut.
Acolo, am urmat cursuri de instrument și voce, cântând muzică populară și muzică uşoară, îndrumată de domnul profesor Tiberiu Coconeț.
În paralel cu liceul, am continuat să merg la cursurile primului meu profesor, fiindcă mi-am dorit să păstrez legătura cu muzica.
Am studiat apoi 3 ani la Facultatea de Psihologie, din Cluj-Napoca, timp în care, tot primul meu profesor a fost cel care m-a sfătuit să mă înscriu la Pedagogie Muzicală. Zis și făcut.
În acea perioadă, îmi era oarecum greu să renunț la psihologie, fiindcă majoritatea celor care au finalizat cursurile de la nivel Licență, s-a înscris apoi la următorul nivel, cel de Masterat.
Așa că, o parte din mine, a mers după “turmă”, iar o parte din mine, a ales drumul care avea să-mi deschidă o mulțime de oportunități și mai ales, drumul care avea să fie parte din menirea mea.


Acel drum a început cu cei 3 ani de studiu la secția de Pedagogie Muzicală, din cadrul Academiei de Muzică “Gheorghe Dima”, cu oameni minunați din mai multe orașe din țară, de vârste diferite și cu profesii la fel de diferite, dar totuşi, cu aceeaşi pasiune pentru muzică, cea care ne-a adus, de fapt, împreună.
Acești ani mi-au schimbat traiectoria și m-au ajutat să mă reorientez către ceea ce a contat dintotdeauna pentru mine cel mai mult, muzica.
Tot în timpul acestor 3 ani de studiu, am descoperit Tehnica Vocală Completă, prin intermediul profesorului autorizat Lucia Ciobotaru. CVT este abordarea care mi-a transformat percepția asupra vocii și mai ales, m-a ajutat să recapăt încredere în vocea mea.
În prezent, sunt bucuroasă să studiez la Complete Vocal Institute din Copenhaga, o experiență de învățare care mă ajută să mă îmbunătățesc constant, atât pe plan artistic, cât și pe plan pedagogic.


Misiunea mea ]
Ajut copiii pasionați de voce și cântăreții să se descopere emoțional și vocal și să-și acceseze potențialul, devenind cea mai bună versiune a lor cu fiecare experiență muzicală pe care o au.
Pe lângă acest lucru, prin muzica pe care o cânt, atât propriile compoziții, cât și cover-uri, ajut oamenii să se conecteze cu emoțiile și cu sinele lor autentic, prin mesaje și interpretări cu care rezonez.

[
Valorile mele
Se spune că atunci când ceva te enervează la maxim, te scoate din sărite, este pentru că îți “atacă” propriile valori. De obicei, nu sunt o persoană care se enervează ușor, dar când o fac, îmi dau seama că acolo este vorba despre valorile în care cred și care nu sunt negociabile.
Libertate
Una dintre cele mai importante valori pentru mine este libertatea. Mi-a plăcut încă de când eram copil să simt că am libertatea să mă exprim, să fac ce simt eu, nu ce îmi spun alții, să mă expun unor situații care să mă ajute să cresc. Am fost un copil curios și deschis către experiențe noi și am devenit un adult la fel de iubitor de libertate. Această libertate dă naștere creativității pe care o folosesc în cântece și în modul în care gândesc și desfășor proiectele pe care le realizez.
Autenticitate
Autenticitatea pentru mine înseamnă a-mi asuma propria identitate, propriile decizii, propriile emoții și da, uneori, propriile greșeli. A fi autentic este a te accepta exact așa cum ești și a fi congruent în ceea ce gândești, simți și trăiești. Chiar dacă atunci când eram copil, în familia mea, a fi diferit nu era neapărat un lucru acceptat social, eu am simțit încă din copilărie această nevoie de a fi diferită și de a face lucrurile în felul meu. Anumite experiențe de viață m-au modelat în așa fel încât uneori, am urmat “turma”, pentru a fi acceptată și iubită, iar în aceste situații am avut multe conflicte interioare, motiv pentru care, în ultimii ani, am ales să scriu despre ce simt, să mă arăt așa cum sunt și să îi motivez pe oameni să facă și ei asta cât mai des. De ce? În primul rând, pentru a se cunoaște mai bine și apoi, pentru a-și asuma povestea de viață și a-i inspira pe cei din jur. Pentru că ce putem face atunci când ne asumăm propria poveste este că îi putem inspira şi pe ceilalți și împreună, construim generații mai autentice și mai în contact cu propria persoană.
Învățare
Mi-a plăcut dintotdeauna să învăț și să fiu la curent cu cele mai actuale informații. Sunt pasionată de voce și psihologie, în special de emoții, relații și de psihologia copilului, așa că citesc mult despre aceste domenii. De-a lungul anilor, am urmat diverse studii, dar cred că unele dintre cele mai importante lucruri le-am învățat prin experiență directă cu oamenii, cu mine şi cu viața. Cred că atunci când alegem să fim deschiși, învățăm din orice experiență.
Contribuție
Cred că muzica mea este despre mine și trăirile mele, dar, dacă e doar atât, ceva se pierde. În activitatea pedagogică, dar și în cea artistică, relația mea cu oamenii este fundamentală. De când am început acest drum al muzicii, a fost important pentru mine să mă conectez cu oamenii cu care colaborez. Cred cu tărie că dacă nu vedeam în primul meu profesor un om calm, înțelept, pasionat, glumeț, răbdător și mai ales, un om care a avut încredere în potențialul meu, nu luam în seamă nicidecum să urmez cursurile de pedagogie și să predau. Prin ceea ce sunt și ceea ce fac, intenția mea este să contribui la binele lumii în care trăiesc. A reuși să contribui înseamnă pentru mine, de multe ori, ca, prin iubire și tact, dar mai ales, prin respect față de domeniul pe care l-am ales, sau care m-a ales, dar şi față de oameni, să plantez cel puțin o sămânță în mintea omului, pentru a-l ajuta să se întoarcă spre sine și spre emoțiile lui, spre a-și asculta vocea și a-și urma visul. Menirea mea aceasta e, de fapt, să fac acest lucru prin muzică, fie că o cânt sau o predau.
Cred în ideea că totul se transformă atunci când tu începi să schimbi modul în care vezi lucrurile, de aceea multe decizii profesionale, dar și personale, le-am luat și le iau constant din dorința de a fi un om mai bun şi un model de autenticitate și curaj pentru cei pe care îi îndrum, de explorare a sinelui și a propriei voci.
[ Find your voice and believe in it. ]
Cum a apărut Music Haven?
Music Haven este un concept creat din dorința ca cei care îi calcă pragul să învețe despre ei prin intermediul muzicii și să o folosească precum un refugiu al emoțiilor trăite.

Care e faza cu emoțiile?
Sunt psiholog la bază și chiar dacă nu profesez în domeniu, consider că emoția este motorul nostru, atât ca artiști sau viitori artiști, cât și ca oameni. Toate emoțiile pot fi trăite, iar muzica nu este decât un mijloc prin care putem face acest lucru.
Apariții media





Vocea mea la evenimentul t[u
Mi-a plăcut dintotdeauna să fiu diferită și să interpretez melodiile în diverse moduri. Uneori mă surprind și pe mine. Alteori, las lucrurile să curgă natural, fiindcă asta poate da melodiilor o frumusețe aparte, acea frumusețe simplă și adevărată.
Care e stilul în care mă regăsesc cel mai mult?
Stilul meu. Un stil jazzy, soft, care poate fi și puternic, atunci când repertoriul o cere. Îmi place să cânt la evenimente selecte și să ofer oamenilor o oază de liniște și reîntoarcere la emoțiile lor cele mai profunde.